Timp de preparare: 45 minute;
Porții: 2 tăvi (aproximativ 24 porții);
Am decis că pentru Shepherd's Pie ar merge și un desert și având majoritatea ingredientelor la dispoziție am hotărât să fac un chec cu bere neagră.
Prima oară am început prin a amesteca cu ajutorul unui mixer/tel ingredientele lichide berea neagră, smântâna de gătit și untul topit (în cazul meu margarină) până ce s-a omogenizat.
Separat într-un alt bol mai mare am amestecat ingredientele uscate, cacao, făină, zahărul și bicarbonatul, le-am dat pe toate printr-o strecurătoare pentru a le aera.
Am turnat conținutul bolului cu lichide peste cel cu cele uscate și am mixat până ce am obținut o cremă iar apoi am adăugat ouăle unul câte unul mixând constant să încorporez complet; în poze puteți vedea diferența cremei înainte și după ce am adăugat ouăle.
Am uns cu unt o tavă de formă rotundă cu gaură în mijloc, am vărsat jumătate din amestecul creat și am dat la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 35 minute. Am făcut testul scobitorii pentru a îmi da seama când checul s-a gătit complet.
Am scos pe un tocător și am presărat cu zahăr pudra pentru puțin contrast și aromă 🤤. Se poate servi cât timp este cald alături de înghețată cu vanilie.
Poftă bună!
© 2021 gânduripefarfurie