Ingrediente:

  • 500 g linte verde;
  • 2 morcovi mari, tăiați cubulețe;
  • 2 cartofi medii, tăiați cuburi;
  • o ceapă mare, tăiată cuburi;
  • 3 căței de usturoi, rași;
  • o linguriță de condimente praf (curcuma, scorțișoară, curry verde, chimion, curry roșu, ghimbir uscat);
  • 4 cubulețe zahăr brun;
  • 2l de apă caldă;
  • sare;
  • mentă uscată;
  • conopida crudă;
  • coriandru verde;

 

 

Daal vegetarian

27 martie 2022

Timp de preparare: 45 min;

Porții: 6;

În perioada această multă lume ține post și m-am gândit să postez o rețetă indiană simplă de mâncărică de linte, dacă nu țineți post, puteți adaugă 100g de unt la final.

Am tăiat toate legumele, și le-am călit într-o oală încăpătoare până s-au înmuiat, după care am adăugat condimentele, 4 cuburi de zahăr brun și cei 2l de apă caldă. Am amestecat totul și am lăsat să fiarbă la foc mediu spre mic până ce lintea s-a gătit.

La final, după ce sosul a scăzut și lintea a fost gătită, am adăugat două prafuri de mentă uscată și am amestecat totul.

Pentru servire, se pot adaugă câteva bucățele de conopidă crudă, coriandru verde și se servește cu orez basmati și lipie naan.

Poftă bună!

© 2021 gânduripefarfurie