Timp de preparare: 45 min;
Porții: 6;
În perioada această multă lume ține post și m-am gândit să postez o rețetă indiană simplă de mâncărică de linte, dacă nu țineți post, puteți adaugă 100g de unt la final.
Am tăiat toate legumele, și le-am călit într-o oală încăpătoare până s-au înmuiat, după care am adăugat condimentele, 4 cuburi de zahăr brun și cei 2l de apă caldă. Am amestecat totul și am lăsat să fiarbă la foc mediu spre mic până ce lintea s-a gătit.
La final, după ce sosul a scăzut și lintea a fost gătită, am adăugat două prafuri de mentă uscată și am amestecat totul.
Pentru servire, se pot adaugă câteva bucățele de conopidă crudă, coriandru verde și se servește cu orez basmati și lipie naan.
Poftă bună!
© 2021 gânduripefarfurie