Timp de preparare: 30 minute;
Porții: 2;
Dacă tot a venit primăvara, încercăm să mâncăm mai light să ne pregătim corpul de plajă, așa că azi am ales să fac o doradă cu piure de morcov, sparanghel sotat și zucchini la grill. O rețetă simplă, rapidă și foarte gustoasă.
1. Morcovii îi spălăm, curățăm, tăiem în rondele, și îi adăugăm într-o oală încăpătoare alături de un cățel de usturoi; acoperim cu apă și dăm la foc mediu până ce morcovii devin moi (aproximativ 15minute, dar îi putem testa cu furculița), adăugăm un praf generos de sare atunci când apa începe să fiarbă. După ce au fiert îi aruncăm într-un blender împreună cu cățelul de usturoi, 100-150 ml din apa în care au fiert, și blendăm până când devin pastă, mai adăugăm apă dacă dorim să fie mai lichid, după care aduagam untul și blendam până se omogenizează - condimentăm cu sare și piper după gust.
2. Peștele îl trecem printr-un jet de apă rece, îl ștergem cu șervețele de hârtie și îl condimentăm cu amestecul de condimente după care îl frecăm cu câteva linguri de ulei de măsline, îl umplem cu o felie de lămâie, un cățel de usturoi și îl dăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 20 minute; după cele 20 minute, pornim funcția de grill (dacă avem) și îlmai lăsăm 6 minute să se rumenească.
3. Sparanghelul îl rupem în două (de unde se separă el - codițele le putem congela și păstra pentru un piure sau supă cremă) și îl fierbem în apă cu sare pentru 2 minute, după care îl tragem în puțin unt la tigaie.
4. Pe dovlecelul zucchini îl vom tăia în 5 felii de aproximativ 0.5 cm grosime, îl vom condimenta cu sare, stropi cu ulei de măsline și îl vom prăji în tigaia grill pe ambele părți până ce obținem acele dungi frumoase.
4. Servim totul alături de un pahar de vin alb demisec.
Poftă bună!
© 2021 gânduripefarfurie