Ingrediente:

  • 300g ghebe congelate;
  • o ceapă roșie medie, tăiată mărunt;
  • 4 căței de usturoi, tăiați grosier;
  • 2 cepe verzi, tăiate rondele;
  • 2 lingurițe bulion;
  • o mâna de pătrunjel verde, tocat grosier;
  • 300 ml apă;
  • ulei de măsline;
  • sare și piper;

 

 

 

Ghebe în sos roșu

04 mai 2022

Timp de preparare: 30-45 minute;

Porții: 2;

Mod de preparare:

 

Dacă tot m-am umplut de carne și tot felul de bunătăți de Paște, m-am gândit să merg pe ceva light în timpul săptămânii și am decis să fac o mâncărică de ghebe, rețeta de la mama pe care o făcea în post și care îmi lasă gură apă doar când mă gândesc la ea.

 

Am tocat rapid ceapa și am călit-o pentru 5 minute în uleiul de măsline la un foc mediu spre mare după care am adăugat ghebele congelate și am lăsat să se separe ușor. După ce s-au separat și au lăsat apa, am început să amestec ușor cu o spatulă de lemn, am adăugat cățeii de usturoi (zdrobiți și tăiați grosier) și am mai călit pentru 2-3 minute.

 

Pentru a obține un sos gros fără a adaugă făină, am fiert la foc mediu spre mic ghebele și am adăugat apă câte 75 ml odată, amestecând ușor. Când sosul a scăzut și a început să se îngroașe am adăugat ceapa verde și încă 75 ml de apă. După ce sosul a mai scăzut puțin, am adăugat bulionul și am condimentat tot cu sare și piper proaspăt măcinat, am amestecat totul, am adăugat restul de apă și am lăsat să fiarbă pentru încă 5 minute.

În ultima poză se poate vede consistența sosului în momentul în care am adăugat pătrunjelul tocat, mie așa îmi place să arate.

 

E o rețeta atât de simplă și rapidă pe care am servit-o alături de o mămăliguță cu unt și parmezan.

 

Poftă bună!

 

© 2021 gânduripefarfurie