Ingrediente:

  • 500 g făină tip 650;
  • 250 g iaurt grecesc;
  • 1 plic de praf de copt;
  • 1 linguriță de sare;
  • 0.5 linguriță praf curcumă;
  • sumac;

 

 

 

Lipie naan

27 martie 2022

Timp de preparare: 45 min;

Porții:16 buc;

Mod de preparare:

 

Această rețetă simplă de pâinică indiană (făcută cu iaurt grecesc😅) merge perfect cu puiul tikka sau daal vegetarian.

Am început prin a cântări ingredientele și a amesteca făină cu sarea, curcuma, praful de copt și după am încorporat iaurtul grecesc. Am frământat tot amestecul până am obținut un aluat omogen, care să nu se sfărâmițeze. Am împărțit aluatul în biluțe de dimensiunea unei mingi de golf, am întins una și am realizat că lipia obținută este mai mare decât suprafața tigăii și am decis să le împart pe toate în jumătate.

După ce am întins aluatul uniform, am presărat sumac pe una din fețe. Am încins tigaia și am uns-o cu ulei (cu ajutorul unui șervețel înmuiat în ulei), după care am prăjit lipiile ca pe clătite până s-au rumenit pe ambele fețe.

Am așezat clătitele fierbinți de o farfurie întinsă acoperită cu prosop pe ambele suprafețe, astfel m-am asigurat că se vor păstra calde și fragede;

Poftă bună!🫓

© 2021 gânduripefarfurie