O cană de orez basmati;
2 căni apă;
500 g edamame (folosim doar boabele);
300 g broccoli tăiat mărunt;
1 linguriță ghimbir tocat mărunt;
1 linguriță usturoi tocat mărunt
Ardei iute tăiat rondele subțiri (după gust, eu am folosit jumătate)
Sos de soia;
Ceapă verde
Alune prăjite tocate;
Frunze de coriandru;
Sare și piper.
Timp de preparare: 30 minute
Porții: 4
Am decis să fac un orez chinezesc care să acompanieze puiul cu urechi de lemn, având la îndemână o pungă de edamame în coajă congelate și broccoli. Ca legume puteți folosi ce aveți prin casă, morcov (tăiat rondele subțiri) mazăre, porumb, etc. Pe lângă toate astea se poate adaugă la final și omletă japoneză tăiată fâșii.
Pentru început, am pus la călit într-o oală, o cană de orez până s-a rumenit ușor am asezonat cu sare, piper (aveți grija sa amestecați constant să nu ardeți orezul) și am adăugat cele două căni de apă, am amestecat ușor și l-am lăsat să ajungă la fierbere. După ce a început să fiarbă apa, am amestecat, am pus un capac, am redus focul la mic și am lăsat să fiarbă pentru 11 minute.
După cele 11 minute, am ridicat capacul, am verificat dacă mai există apă folosind coada unei furculițe. Am făcut o găurică în mijlocul orezului pentru a vedea dacă este apă pe fundul oalei. Dacă mai este puțină apă, îl mai lăsăm câteva minute fără capac. Dacă nu mai este apă, vom transfera orezul într-un bol și îl lăsăm la răcit. Recomand undeva la 10-15 minute în funcție de dimensiunea bolului în care ați transferat orezul. Puteți grăbi procesul aerisind orezul cu o furculiță.
În timp ce se gătește orezul, am tocat toate legumele, alunele și am fiert legumele congelate 🧊
După ce orezul s-a răcit suficient, am pus la încins o tigaie tip wok (se poate folosi o tigaie normală) și am adăugat edamamele, ghimbirul, usturoiul și le-am călit pentru 2-3 minute după care am turnat sosul de soia (aproximativ 50ml, puteți folosi mai mult sau mai puțin în funcție de gustul fiecăruia) și am amestecat toată compoziția.
La final am adăugat orezul, ardeiul iute, ceapa verde, broccoliul, alunele tocate și am amestecat totul ușor, am presărat coriandrul tocat iar preparatul meu este gata.
Se poate servi atât simplu cât și alături de un preparat cu carne.
Poftă bună!🥢
© 2021 gânduripefarfurie