Ingrediente:

  • o pungă de tăiței de orez;
  • un ardei roșu - fâșii;
  • jumătate de broccoli - tăiat florete mici;
  • 2 morcovi medii - rondele;
  • 3 ardei iuți colorați - rondele;
  • 2 cepe verzi.
  • o brânză tofu- cubulețe;
  • făină albă;
  • 2 ouă;
  • 1 kg aripioare pui;
  • 50 ml sos de soia;
  • 2 lingurițe de miere;
  • 0.5 linguriță ulei de susan;
  • 3 căței de usturoi - zdrobiți;
  • susan alb si negru;
  • ulei pentru prăjit;
  • sare și piper.

 

Sos Pad Thay

  • 8 linguri de zahăr;
  • 2 lingurițe de boia;
  • 4 linguri sos de pește;
  • 2 linguri de apă.

 

 

Pad thai cu aripioare de pui

22 ianuarie 2023

Timp de preparare: 60 minute (cu 1-2 ore marinare in avans);

Portii: 4;

Mod de preparare:

 

Pentru început, pregătim marinada pentru aripioare, adăugăm sosul de soia, mierea, uleiul de susan, cățeii de usturoi, condimentăm cu sare și piper. Amestecăm aripioarele cu marinada obținută și lăsăm la frigider pentru o oră minim. După ce a trecut ora, preîncălzim cutptorul la 200 grade și așezăm aripioarele pe o tavă cu hârtie de copt, încercând să nu le înghesuim prea tare. După 30 minute, întoarcem aripioarele și le mai lăsăm 20-30 minute.

 

În timpul în care se gătesc aripioarele pregătim legumele pentru pad thai:

 - tăiem ceapa verde, partea albă - în bucăți mai mari iar partea verde - subțire la un unghi de 45.

- broccoli și morcovul se vor trage la tigaie, în puțin ulei, 1-2 minute, după care adăugăm 2 linguri de apă, acoperim cu un capac și lăsăm timp de 30 secunde să se înăbușe.

- brânza tofu după ce am tăiat-o cubulețe de aprox. 1 cm, o dăm prin făină și o prăjim în baie de ulei pentru 2-3 minute, până ce se rumenește.

- ouăle le vom bate și găti ca pe o omletă în formă de clătită

- tăietii de orez se gătesc conform instrucțiunilor după ambalaj, eu i-am lăsat în apă caldă timp de 10 minute.

 

Pentru sosul pad thai amestecăm toate ingredientele într-un vas pe care îl aducem la fierbe pe aragaz până ce dizolvăm tot zahărul. Va mirosi toată bucătăria a sos de pește acesta fiind foarte puternic, dar pentru gustul final, se merită. Punem sosul deoparte și ne apucăm de tras legumele la tigaie.

 

Începem prin a căli puțin ardeiul roșu după care adăugăm morcovul, broccoli, partea albă de la ceapă și tragem tot la tigaie pentru 2 minute după care turnăm sosul pad thai și încorporăm. După 1 minut, adăugăm tăițeii de orez, brânza tofu și oul fâșii. Amestecăm energic să încorporăm legumele și sosul în tăițeii după care scoatem totul într-un bol, presăram cu ceapă verde și alune prăjite mărunțite.

 

Între timp, aripiroarele sunt gata și pot fi scoase pe un platou, presăram cu susan și opțional câteva bucățele de ceapă verde. Recomand să serviți preparetele cât sunt calde, dar acestea pot fi și reîncălzite a doua zi.

 

Poftă bună! 🍜🍗

 

© 2021 gânduripefarfurie