Ingrediente:

  • jumătate de ceapă roșie medie;
  • jumătate de ardei gras (roșu, galben, verde);
  • zeamă de la un lime;
  • o lingură de jalapenos murat;
  • 2 linguri de coriandru tocat;
  • sare și piper;

Pico de gallo

20 mai 2022

Timp de preparare: 10 minute + 30 minute sa se imbine aromele;

Portii: 3;

Mod de preparare:

 

Această salată este preferata mea atunci când prepar fajitas sau pentru a servi cu nachos. Este foarte ușor de făcut și e plină de savoare și prospețime.

Am început prin a toca ardeii și ceapa în cubulețe de dimensiuni egale, cu cât mai mici cu atât mai bine și a le amestecă într-un bol pe toate. Separat am tocat o lingură de ardei jalapenos murat, se poate folosi și proaspăt, însă să aveți grijă să îl tocați foarte mărunt.

Am adăugat ardeiul jalapenos, am condimentat cu sare și piper și am stors un lime întreg peste.

La final am presat coriandru proaspăt tocat, însă am uitat să fac poză 😅

 

Poftă bună!

© 2021 gânduripefarfurie