Timp de preparare: 60 minute;
Porții: 2;
Am găsit la reducere pieptul de rață și nu am mai stat pe gânduri, am mai adăugat în coș morcovi, cimbru proaspăt, o sticlă de vin roșu, o pungă cu mazăre congelată, un pachet de unt și mi-am făcut o rețeta senzațională pe care vă invit să o încercați.
1. Începem prin a face sosul de zmeură, ușor de făcut, dar durează destul de mult până se îngroașă. Am adăugat vinul, zmeura și zahărul și am lăsat la foc mediu spre mic să fiarbă, amestecând din când în când.
2. Am tamponat pieptul de rată cu șervețele, am crestat pielea ușor, să obțin mici romburi (am avut grijă să nu tai și carnea) și le-am așezat într-o tigaie rece cu pielea în jos; am dat drumul la foc mediu și am lăsat tigaia să se încingă cu pieptul de rață. Când a început pieptul să lase grăsimea, am aruncat în ea crenguțele de cimbru și am plimbat grăsimea dintr-o parte în alta a tigăii cât să o aromatizez cu crenguțele de cimbru.
Pe partea cu pielea am lăsat pieptul până a devenit auriu și crocant (aproximativ 5 minute) după care l-am întors pe partea cu carne și l-am lăsat cam 3 minute. Am transferat bucațile de piept într-o tavă și am băgat la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 8 minute (pentru o carne medie; dacă preferați mai în sânge, vă recomand să lăsați minim 6 minute).
După ce a expirat timpul, am scos carnea și am lăsat-o pe un tocător de lemn să se odihnească pentru 10 minute (nu săriți peste acest pas!). Grăsimea de rață din tavă, am transferat-o în sosul de zmeură amestecând până s-a încorporat.
3. Piureul de morcov l-am făcut exact că în rețeta de aici.
4. Mazărea am fiert-o 3 minute în apă sărată, după care am scurs-o și am tras-o la tigaie într-un cub de unt, am condimentat cu sare și piper după gust..
5. Am așezat pieptul de rață pe patul de piure, i-am tăiat marginile că să arate mai bine la poză, am adăugat mazărea, sosul și am presărat sare Maldon peste pielea crocantă.
Vă urez poftă bună!
© 2021 gânduripefarfurie