Timp de preparare: 40 minute;

Porții: 2;

26 mai 2023

Risotto cu roșii coapte și mozzarella pane

Mod de preparare:

O rețetă pentru zilele de primăvară târzie sau toamnă, ușor de preparat și extrem de gustoasă, perfectă pentru o cină în timpul săptămânii.

Cantitățile sunt pentru o rețetă de 2 persoane, dar dacă sunteți mai mulți, raportul stoc orez este de 3:1 pentru un risotto cremos și al dente.

 

Începem prin a pregăti stocul de legume, acesta se poate folosi și din cuburi knorr dacă suntem pe fugă, dar și fierbând legume separat (ceapă, morcov, țelină, rădăcină de pătrunjel).

În timp ce fierbe stocul, punem roșiile cherry la cuptor, tăiem mozzarella în cuburi de 3 cm, o dăm prin făină, ou, pesmet și o băgăm la cuptor pentru 10 minute până se rumeste sau o putem prăji în tigaie (mai nesănătos dar mai gustos).

 

O dată ce stocul este gata, îl ținem la foc mic aproape de oala în care vom prepara risotto-ul. Adăugăm 2-3 linguri ulei de măsline în tigaia încinsă, călim ceapa, adăugăm orezul și îl tragem puțin la tigaie(atenție să nu îl ardem) aproximativ 2-3 minute după care turnăm vinul, amestecăm tot și lăsăm să se evapore alcoolul.

 

După ce alcoolul s-a evaporat turnăm câte un polonic de supă, și amestecăm constant până s-a încorporat tot, repetăm procesul până când am terminat de adăugat toată supa, gustăm o boabă de orez să vedem dacă este pe gustul nostru sau dacă mai e nevoie de stoc/apă.

La final adăugăm untul tăiat cubulețe, parmezanul ras și amestecăm tot la foc mic. De avut grijă că orezul să rămână în continuare de consistență lichidă 🥘

 

Pentru servire am adăugat orezul într-un bol alături de roșiile coapte, mozzarella pane, câteva fire de busuioc proaspăt (tăiat chiffonade) și câteva lingurițe de sos pesto (da, de la borcan).

 

Poftă bună!

Ingrediente:

  • o cană orez pentru risotto (arborio);
  • 3 căni stoc legume;.
  • o ceapă mică tăiată cubulețe;
  • 100 ml vin alb demisec;
  • 6 roșii cherry;
  • un pachet mozzarella (pentru pizza);
  • 1 ou;
  • făină;
  • pesmet;
  • 100 g unt;
  • 100 g parmezan ras fin;
  • sos pesto (roșu sau verde);
  • câteva frunze de busuioc proaspăt;
  • ulei de măsline;
  • sare și piper;

© 2021 gânduripefarfurie